Vores Kaiserschmarrn
Vi har været så heldige at få lov til selv at prøve kræfter med den østrigske lækkeri, Kaiserschmarrn.
Her finder i også en helt perfekt opskrift på klassisk Kaiserschmarrn, så i kan lave det præcist som de gør det på bjerget i Østrig.
Ingredienser

- 4 æg
- 1 stang vanilje
- 5 spsk. sukker
- 1 knsp. salt
- 4 dl mælk
- 100 g hvedemel
- Skal af ½ økologisk citron
- Smør til stegning (På Oure bruger vi smør alternativ)
- Flormelis og marmelade/kompot til servering
Fremgangsmåde:
1. Del æggene - blommer for sig og hvider for sig.
2. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og tilsæt dem sammen med sukker og salt til æggeblommerne. Pisk, så det bliver lyst.
3. Rør mælk og citronskal i, sigt melet i, og pisk, til det bliver en ensartet dej.
4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen - pas på ikke at slå luften ud af dem igen.
5. Smelt smør på en pande, og steg tykke - 1-1½ cm tykkelse - pandekager.
6. Skær pandekagen i mindre stykker, og drys med flormelis.

Servering:
Til højre kan i se billeder af vores flotte Kaiserschmarrn. Som beskrevet ovenover skar vi den yderst godt tilberedte pandekage i mindre stykker. Da den var lavet på bål, smagte den også at dette (og en del af smør) da vi også havde kommet en del af det på bål-panderne inden vi tilberedte pandekagerne.
Vi valgte at overtrække vores Kaiseschmarrn i både flormelis og marmelade, selv inden vi spiste den. Derefter kom der en del mere på, og den smagte fantastisk


Tilberedning:
"Pandekagedejen" var allerede lavet for os, så vi begyndte på helt gammeldags vis at tilberede dejen over bål. Mange var ikke helt indforstået med hvordan Kaiserschmarrnen skulle laves, så vi prøvede os frem ved at fremstille en pandekage for så derefter at "hakke" den i stykker.
Kaiseschmarrn laves også ved at man først laver pandekager og derefter skærer dem ud i mindre stykker.
